SelectClever

Kurser og inspiration

For skoler, institutioner og virksomheder

Leg- og Bevægelsesinstitution - Gerlev Legepark


FORMÅL

Bevægelsesinstitution er et udviklingsforløb som har til formål at hjælpe institutioner med at skabe en bevægelseskultur, der understøtter fysisk aktiv leg og bevægelse, som en naturlig del af det daglig pædagogiske arbejde. 

Børn i alderen 0-4 år bevæger sig spontant, og bevægelse styrker deres motoriske udvikling. De bruger kroppen til at udforske omgivelserne med og til at skabe kontakt til andre. Gennem bevægelse lærer de også deres krop at kende. Derfor er det vigtigt at give barnet mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Sundhedsstyrelse 

INDHOLD

Udviklingsforløbet tager afsæt i den praksis, som deltageren står i til dagligt. Indholdet tilpasses altid børnenes alder og de fysiske rammer. Forløbet er opdelt i 8 moduler. 

Gerlev Legepark - Bevægelsesbørnehave

 1. Indledende interview med legen i fokus: Udforskning af institutionens leg- og bevægelseskultur med deltagerne. Forventningsafstemning. Tid: 3 timer.
 2. 2 x Grundkursus: Introduktion til fysisk aktive lege. Handlingsorienterede refleksioner over kamplege, boldtlege, fangelege, sanglege (0-6 år). Grundkursus er et praktisk og teoretisk forløb med afsæt i børneperspektivet. Tid: 2 x 5 timer. 
 3. 2 x Coaching: Det pædagogiske personale står selv for en række bevægelsesaktiviteter for deres børn, under vejledning og supervision af underviseren. Tid: 2 x 5 timer.
 4. Demokrati og børnsperspektiv i legen. 5 timer.
 5. Forældreindragelse: Aktivworkshop og en øjne åbner for forældrene, sjov og intens oplæg om hvordan legen kan bruges i familie sammenhæng. Tid: 1,5 time.
 6. Udvikling af lege- og læringsmiljø: Gennemgang af de fysiske aktiviteter. Vejledning om enkle og billige forandringer af bevægelsesområder, for at fremme børneperspektivet, leg, bevægelse og læring. Tid 5 timer. 
 7. Familieaktivitet: Legedag med børnenes familier. Pædagoger og børn viser forældrene deres nye legekultur. Gerlev Legepark stå for fælles familieaktivitet. Tid: 1 time
 8. Udarbejdelse af Leg og Bevægelsespolitik for daginstitutionen. I samarbejde med børnene, pædagogerne, forældrene og ledelsen udarbejder Gerlev Center for Leg og Bevægelse og ledelsen på daginstitutionen en Leg og Bevægelsespolitik. Tid: Det er en proces som strækker sig gennem hele kursusforløb og ender med et dokument.


ORGANISERING

Bevægelsesinstitution er et udviklingsforløb som foregå som udgangspunkt på jeres institution, med børnene som deltager og i institutionens åbningstid. 

RESULTAT 

Målet er, at de institutioner, som ønsker at være bevægelsesinstitutioner, bliver bevidste om deres bevægelseskultur – som den er, og som man ønsker den skal være – og at man efter endt udviklingsforløb har konkret viden om en lang række lege og bevægelsesformer, der kan bruges aktivt i hverdagen. Med andre ord: forløbet resulterer i at personalet får et legende tankesæt, lyst og redskaber til at bevæge sig sammen med børnene. Institutionen udarbejder i samarbejde med Gerlev Center for Leg og Bevægelse en Leg og bevægelsespolitik.

DELTAGERE 

Vi engagerer pædagogerne, børnene og forældrene i udviklingsforløbet. Børnene som deltagere, pædagogerne som den legetænkende igangsætter og forældrene som støtter og medspillere. 

REDSKABER 

Alle redskaber som bliver brugt i kurset er samlet i en “Legetrækvogn”, der er specielt skabt til målgruppen børn mellem 0-6 år. Trækvognen indholder redskaber til de fysisk aktive lege, som bliver gennemgået på kurset. Med til vognen følger også kompendiet “Lege for mindre børn”, som indeholder forklaringer af de lege, som passer rigtig godt til vuggestue- og børnehavebørn. 

VARIGHED 

Forløbet varer typisk 7-8 måneder. 

FORDELE 

 • Del betaling i 10 ratar over flere år (max 3 år).
 • Spar 25% som standard-medlem på www.selectclever.dk
 • Institutionen behøver ikke at holde lukkedage, en del af kursusforløbet bliver afhold i institutionens åbningstid sammen med børnene. Grundkursus og coaching.
 • Pædagoger kan mærke effekten af leg og bevægelse i institutionens egne omgivelser.
 • Forældresamarbejdet om bevægelse i børnehaven 
 • Mere leg og bevægelse i hverdagen 
 • Kombination af teori og praksis 

REFERENCER 

Gerlev Legepark har i samarbejde med Slagelse Kommune certificeret 26 institutioner i kommunen. Desuden har vi certificeret følgende institutioner: Grønnegården i Sorø, Ringgården på Fyn, Birkemosen i Rudersdal, Blåbærhuset i Køge, Ærtebjerghave, Rørvig Rødderne og mange andre.

 

OM KURSUSHOLDEREN 

Gerlev Center for Leg og Bevægelse er på Vestsjælland og med landsdækkende rækkevide. Siden 1999 er Gerlev Center for Leg og Bevægelse en udbyder af kurser og uddannelser til personalet for børnehaver, vuggestuer og dagplejere. Læs mere om Gerlev på deres hjemmeside gerlevlegepark.dk

PRISBETINGELSER

Prisen inkluderer et uddannelsesforløb på 10 moduler og uddannelsesmateriale. Prisen gælder for institutioner med op til 75 børn.

Husk at du kan spare 25% på Leg og Bevægelsesbørnehaveforløb ved at blive medlem af Selectclever. 

Læs mere om medlemskab og priser her.

Pris for større institutioner med flere end 75 børn er 75.000,- 

Prisen ekskluderer transport omkostninger og lege redskaber (Legetrækvogn).

Eventuel tilkøb: Legetrækvogn 7500,- ekskl. moms. 

Få 25% rabat på kurser!

Køb STANDARD, PARTNER eller PRO medlemskab på Selectclever og få 25% rabat hos kursus leverandører.

Tilmeld dig nu

DEL BETALING OP I SMÅ BIDDER

Pris 50.000 25% medlemsrabat *Læs prisbetingelser i kursusbeskrivelsen

Er du interesseret?

SKRIV TIL OS

Køb STANDARD, PARTNER eller PRO medlemskab på Selectclever og få 10% rabat hos vores leverandører.